Iedereen Leest - in de trein

Lezers in de trein: ze zijn met veel en ze zijn enthousiast. Stichting Lezen en NMBS werken al jaren samen om hen te inspireren. Op weg naar verrassende of vertrouwde bestemmingen met een boek, eigenlijk gaat de reis altijd te snel.

Op deze site vindt u foto's van Frederik Buyckx en interviews die eerder in Metro verschenen.

MEER

IEDEREEN LEEST

Paul M. (55) geniet na een drukke werkdag van de stilte en een boek in de avondtrein naar Gent Dampoort:

“Voor m’n werk ga ik elke vrijdag en zaterdag met de trein naar Antwerpen. Ik ben dan een hele dag omringd door klanten. Achteraf kan ik zo’n rustmoment goed gebruiken. Ik kies er daarom ook voor om in eerste klasse te reizen: daar is het nog rustiger. Een boek of een krant hoort er zeker bij. Ik lees graag maar doe dat uitsluitend in de trein of op vakantie. Ik ben vooral geïnteresseerd in geschiedenis. Ik  vind dat je daar het meest uit kan leren. Wat ik dan precies lees is heel gevarieerd: van de Romeinse Oudheid tot de recente Belgische politieke geschiedenis. Mijn voorraad boeken haal ik steevast in de bibliotheek.”

“Ik ben nu bezig in Achter de spiegel, de autobiografie van ondernemer André Leysen. Hij kijkt er openhartig terug op de oorlogsjaren waar hij onder andere lid werd van de Hitlerjugend. Ik vind het boeiend om te weten te komen hoe hij er, ondanks zijn verleden, achteraf is in geslaagd om zo’n succesvol ondernemer met veel aanzien te worden. Ik ben benieuwd, al moet ik toegeven dat ik wat moeite heb met zijn schrijfstijl. Het is duidelijk dat Leysen geen rasechte auteur is. Gelukkig is het verhaal boeiend (lacht).” 

Meer leestips? Surf naar www.iedereenleest.be

Notities

  1. iedereenleestindetrein heeft dit geplaatst

Bezig met laden posts...